Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. Branches
  4.  » 
  5. Onderwijs
  6.  » Samen voor het kind

Samen voor het kind

Vier scholen voor speciaal onderwijs, kinderopvang en jeugdzorg in West-Friesland gaan samenwerken in een nieuw Integraal Kind- en Expertisecentrum (IKEC). Hier kunnen de leerlingen in een vertrouwde omgeving onderwijs, begeleiding en zorg krijgen.

De scholen zijn op dit moment verdeeld over vijf gebouwen in West-Friesland. Tjarda Adema, projectmanager bij bbn adviseurs, ontwikkelt samen met de scholen een plan om ze onder te brengen in één gebouw.

“Ik ben zelf moeder en het raakt me wanneer ik kinderen met problemen zie. Kinderen vinden het vervelend tijdens lestijd door hun ouders opgehaald te worden voor een afspraak met een zorgverlener. Het is prettig wanneer de verzamelde expertise, die aanwezig is in het gebouw, aangewend kan worden daar waar het kind is. Dat hoort bij passend onderwijs. Als projectmanager breng ik alle partijen bij elkaar. Met een team, bestaande uit een architect en adviseurs, achterhalen we de kern waaraan het nieuwe gebouw moet voldoen. Samen met de gebruikers ontwikkelen we vervolgens het plan van eisen en het ontwerp voor het IKEC. Ik ben slechts één van de schakels in het geheel. Net als bij het IKEC is mijn motto “Samen voor het kind”. Ik let erop dat het nieuwe gebouw aansluit bij dit mooie motto.”

Dit is een samenvatting van een artikel dat eind juni is gepubliceerd in Schooldomein.

 

Deel deze pagina