• Vastgoedportefeuille gemeente Hellevoetsluis
  • Vastgoedportefeuille Amsterdam in beeld met VastgoedMaps
  • Analyse vastgoedportefeuille Leidschendam-Voorburg
Bekijk al onze projecten

Benchmarking duurzaamheid vastgoed  en energieverbruik

Ook binnen uw organisatie krijgt 'duurzaamheid vastgoed' en energieverbruik steeds meer aandacht. Maar heeft u inzicht in de prestaties van uw vastgoedportefeuille? Door uw portefeuille te vergelijken met onze benchmarks, ontstaat inzicht in de kwaliteit van uw vastgoed. Met die kennis kunt u snel en gericht maatregelen treffen om uw vastgoed te verduurzamen.

Labels, kosten, maatregelen

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen bbn. Niet alleen voor nieuwbouw, maar ook voor bestaande gebouwen zijn wij specialist in het realiseren van duurzaamheid. Wij kennen de technische maatregelen, de bijbehorende kosten en de labels (BREEAM-NL, BREEAM-bestaande bouw en gebruik, EPC, Energielabel, GPR Bestaande bouw). Met behulp van VastgoedMaps kunt u ook zelf analyses maken in uw portefeuille. Tijdens de benchmark vergelijken we uw vastgoed met andere soortgelijke gebouwen. Zo identificeren we voor u de quick wins: op welke manieren kunt u snel verduurzamen zonder grote financiële risico’s? Uiteraard is ook een diepgaander analyse mogelijk: uw verduurzamingsstrategie kan worden gekoppeld aan meerjarenonderhoud of uw strategisch huisvestingsplan.

Vanuit een brede blik op verduurzamen vastgoed

Onze adviseurs adviseren zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau  over duurzaamheid en energieverbruik. Zij zijn uitstekend in staat de verbinding te leggen tussen de praktijk van het gebouw en het overzicht van uw portefeuille. Onze adviezen aan beleggers, instellingen, corporaties en gemeenten helpen deze partijen hun vastgoedportefeuille te verduurzamen.

bbn adviseert: