• Vastgoedportefeuille Amsterdam in beeld met VastgoedMaps
  • Onderhoud en beheer van gemeentelijke accommodaties Bunnik
Bekijk al onze projecten

Businesscases in de vastgoedportefeuille

Bij het doorlichten van de vastgoedportefeuille ontstaan vragen. Kan het niet anders, kan het niet beter, kan het niet slimmer? Zou renovatie, transformatie of nieuwbouw een manier zijn om de vastgoedstrategie te realiseren? Om daarover te kunnen besluiten, moeten alle vragen en randvoorwaarden in samenhang worden onderzocht en doorgerekend. Zo ontstaat een businesscase in de vastgoedportefeuille.

Het overzicht voor go/no go

Een businesscase brengt idee, financiën en afspraken bij elkaar. We beschrijven de inhoudelijke uitgangspunten. Wat is de essentie van het concept en wat gaan we maken? Wat zal het gaan kosten en hoe kunnen we het organiseren? Maar ook: hoe passen we in dit beginstadium risicomanagement toe? In de businesscase brengen we alle thema’s bij elkaar. De businesscase levert u de informatie die nodig is voor een verantwoord besluit over het ontwikkelproces. De businesscase is het document waarmee een go/no go beslissing genomen kan worden.

Kennis activeren

Als specialist in het (her)ontwikkelen van gebouwen en gebieden heeft bbn adviseurs veel kennis en ervaring. Bij het opzetten van een businesscase kunnen we de relevante kennis uit ons bureau op het gebied van programma’s van eisen, raming van de bouwkosten, life cycle costing en vastgoedmanagement inzetten voor uw project.

bbn adviseert: