Selecteer een pagina
  1. Home
  2.  » 
  3. Branches
  4.  » 
  5. Overheid
  6.  » Opening Nationaal Tennis Centrum

Opening Nationaal Tennis Centrum

Gisteren opende het nieuwe Nationaal Tennis Centrum (NTC) in Amstelveen officieel de deuren. Verschillende generaties Nederlandse toptennissers, zoals Tom Okker, Richard Krajicek, Paul Haarhuis, Jacco Eltingh, Esther Vergeer, Robin Haase en Kiki Bertens, woonden de opening bij, samen met alle bij de realisatie van het NTC betrokken partijen en burgemeester en wethouder van Amstelveen.

Het NTC heeft 14 buitenbanen (12 gravelbanen conform Roland Garros en 2 hardcourt banen conform US Open) en 14 indoorbanen conform Australian Open. Het complex beschikt over de meest geavanceerde meetapparatuur, fitness- en fysioruimtes, medische voorzieningen, horecagelegenheid, vergaderruimten, een heuse chillruimte voor spelers en kantoren.

Kwaliteitstoetsing
bbn adviseurs was als projectmanager van de huurder KNLTB verantwoordelijk voor de kwaliteitstoetsing van het ontwerp en de realisatie van het NTC. Ook was bbn adviseurs verantwoordelijk voor ontwerp en realisatie van de inrichting van de permanent gehuurde ruimtes in het NTC en de inrichting van het kantoor. Ten slotte heeft bbn adviseurs de verhuizing georganiseerd.

Wensen van de KNLTB
Bas Fukken, projectmanager bij bbn: “De uitdaging was om constant de verwachtingen van de verschillende partijen in goede banen te leiden. Om de belangen van de KNLTB goed in beeld te krijgen en te kijken in hoeverre de verwachtingen overeenkwamen met het ontwerp, zijn bij de start van het project tien interviews geweest met medewerkers van de KNLTB. Dit leverde nieuwe inzichten op voor het ontwerp van het NTC en voor de interne communicatie binnen de KNLTB. Ik ben er trots op om te zien hoe de wensen van de KNLTB zijn vertaald in dit nieuwe Nationaal Tennis Centrum.”

Interieurontwerp
“Een goed voorbeeld van de samenwerking tussen de KNLTB als huurder en ontwikkelaar Netjes Beheer is het interieur ontwerp. De KNLTB wilde graag samen met Netjes Beheer een interieur architect selecteren die de samenhang tussen de algemene en de KNLTB delen zou bewaken. Nadat Netjes Beheer aangaf dat zij het interieurontwerp zelf ter hand zouden nemen, hebben wij een workshop over de inrichting georganiseerd. Tijdens de workshop werd Netjes Beheer ook enthousiast over de door ons geselecteerde interieurarchitect en is ervoor gekozen deze partij te vragen voor de inrichting van het gehele NTC.”

Tennis look and feel
“Tijdens de ontwikkeling is ervoor gekozen twee hardcourt buitenbanen toe te voegen, is de fitnessruimte voorzien van heuse sprintbanen en is het Playsight systeem (voor videobeelden van training op houding en timing) toegepast op de binnen- en buitenbanen.
Samen met de afdeling topsport hebben we nagedacht over een circuit over het terrein en de buitenfitness. Ten slotte is het volledige kantoor voorzien van een nieuwe indeling, nieuwe installaties en een echte tennis look and feel. Zelfs de deurklinken zijn tennisgrips!”

Lees meer

Deel deze pagina